Chutne, no hlavne zdravo a bezpečne

S produktmi poľnohospodárstva a potravinárstva sa stretávame od útleho detstva, a to niekoľkokrát za deň. Každé jedlo či nápoj, vrátane balenej pitnej vody môžeme zaradiť do týchto oblastí. Pestovatelia obilia, zeleninári, ovocinári, pracovníci skladov, mraziarní a konzervární, mlynov a cestovinární, pekární, výroby lahôdok, chovatelia ošípaných, hovädzieho dobytka, hydinári, zamestnanci bitúnkov a mäsospracujúcich podnikov, mliekarní, výrobcovia syrov sa každý svojim dielom podieľajú na tom, aby nás nasýtili. O zdravej strave sme už počuli nespočetne veľakrát. Nejde len o to, aby bola nutrične hodnotná, vyvážená a pestrá. Musí byť aj zdravotne a hygienicky bezpečná.

Kým sa potraviny dostanú od chovateľov a pestovateľov, cez spracovateľov, dopravcov a predajcov až na náš stôl, prejdú cestu. Skrížiť ju môže malý, len pod mikroskopom viditeľný nepriateľ v podobe patogénnych mikroorganizmov. Dokáže však byť naozaj silný. Rôzne vírusy, baktérie, kvasinky plesne, spóry, huby či riasy neustále skúšajú, či sú opatrenia proti nim naozaj účinné. Ak nájdu slabé miesto, využijú príležitosť. Najväčším rizikom je, samozrejme, ohrozenie zdravia ľudí a zvierat. No ani ekonomické škody nebývajú zanedbateľné. Ak musí hydináreň kvôli infekcii utratiť celý svoj chov, alebo farmár zlikvidovať úrodu jahôd môže to mať existenčný dopad na množstvo ľudí.

My v Sanosile si uvedomujeme, aká široká je oblasť poľnohospodárstva a potravinárstva, poznáme ich význam a nezastupiteľnú úlohu v živote človeka. Preto naša materská spoločnosť vo Švajčiarsku v spolupráci s chovateľmi a pestovateľmi vyvinula ucelený Sanosil Dezinfekčný program. Je orientovaný na špecifické podmienky a potreby, ktoré oblasť poľnohospodárskej a potravinárskej výroby má. Biocídne prostriedky tejto rady preukázateľne účinne bojujú s patogénnymi mikroorganizmami ako sú E.coli, Clostridium, vírusy spôsobujúce vtáčiu alebo prasaciu chrípku, chorobu šialených kráv, afrického moru ošípaných, Salmonella, Campylobacter a mnohé ďalšie. Opakovane to potvrdili testy domácich i medzinárodných inštitúcií. Naše prípravky sú efektívne pri šokovom (sanačnom) i kontinuálnom (preventívnom) ošetrovaní chovných priestorov, hál a stajní, napájadiel, potrubí, kanalizácií, vzduchotechniky, pultov na spracovanie rýb alebo mäsa, nástrojov na zber úrody, vody na umývanie úrody, skladových priestorov, spracovateľských liniek, sušiarní, baliarní, zásobníkov, transportnej a dopravnej techniky, prezentačných regálov a chladiacich boxov, predajných a skladovacích plôch, a pod. Dezinfikované povrchy nepoškodzujú, neohrozujú zdravie ľudí ani zvierat, nemajú nežiaduci vplyv na rastliny, kvety a plodiny. Neobsahujú chlór, alkohol a KAZ. Účinnými látkami sú peroxid vodíka a koloidné striebro. Po aplikácii nevznikajú žiadne toxické odpadné látky a zlúčeniny. Prostriedky Sanosil sú vysoko bezpečné a keďže nemenia senzorické vlastnosti ako chuť či vôňa, môžu prísť do priameho kontaktu s potravinami alebo pitnou vodou, majú na to potrebný certifikát.

Našu ponuku pre chovateľský a potravinársky sektor nájdete tu: Dezinfekcia pre potravinársky sektor.

Táto stránka používa cookies, aby Vám poskytla lepšiu úroveň služieb. Prehľadávaním webových stránok Sanosil súhlasíte s používaním cookies. Viac informácií o tom, ako používame cookies nájdete tu.